Elämämme suola

Suomenhevonen on vauhdikas ravuri, urheilullinen ratsu, voimakas työhevonen ja hurmaava pienhevonen.
Kaikki Viikerlään astuneet suomenhevoset eivät välttämättä vastaa täysin ylläolevaa kuvausta, mutta siksipä ne ovatkin kaikki omalla tavallaan rakkaita, olivatpa ne minkälaisia tahansa. Kaikille ei toki kelpaa, mutta pääasia, että meille kelpaa.

Koska näitä aarteita vaalitaan kaikin mahdollisin tavoin, eivät ne tietenkään saa jäädä "nurkkiin pölyttymään". Aktiviteetteja järjestetään monipuolisesti, toki hevosten kykyihin katsoen. Jalostukseenhan nämä kaikki kykenevät ovat menossa, jotta tarkkaan hiotut Viikerläistimantit pääsevät maailmalle kuuluttamaan itsestään - sitä varten suomenhevosillemme kerätäänkin sijoituksia erilaisista kilpailuista. Näin pystymme todistamaan, että meidän suomalaisistamme on vaikka mihin, jos me niin halutaan! Ehkei kuitenkaan GP-tasolle asti, sillä vaikka suuruudenhulluus joskus vallitseekin, yritämme pitää homman edes jokseenkin realistisena.

Vastapainona realistisuudelle meidän hevosemme ikääntyvät varsin nopsaan nuorikkoina - täten ehkä elämästä katoaa jokseenkin merkittävä pala (=nuoruus), mutta traumoja tuskin ei ehdi jäämään, sillä lapsuuskin on aktiivinen jotta voimme luoda lapsosillemme varteenotettavan pohjan aikuisiän kilpailuja varten. Jokunen hevonen omaa myös täysin poikkeavan ikääntymisen kuin muut, mutta yleensä varsat ikääntyvät yhdestä neljään (1-4) vuoteen ajassa 15 d = 1 a. Vanhettuaan neljävuotiaaksi synttäreitä täytyykin sitten odotella kauemmin, kun 40 päivää on yhden virtuaalisen vuoden. Kilpailuttaminen aloitetaan siinä kolmen ikävuoden jälkeen, eläkkeelle hevosemme siirtyvät siinä 18 ikävuoden kieppeillä, ellei mitään maata mullistavaa tapahdu sitä ennen.

                
Oravan Oikku-Oskari
suomenhevosori
koulupainotus
i. Kivikylän Viljo    e. Oravan Kastanjetti
Rajattoman Ilo
suomenhevostamma
estepainotus
i. Jäärämäen Shamaani  e. Rajattoman Pakkasakka
Puutteettoman Holtiton
suomenhevostamma
estepainotus
i. Kastanjetin Puuttumaton    e. Dickayan Eripura
Lakean Neonilla
suomenhevostamma
työ - & ravipainotus
i. Kuninkaan Aarre    e. Riistovapaus
Koistilan Unto
suomenhevosori
koulupainotus (eläkkeellä)
i. Kiin Erämies    e. Fiktion Hurmuriina
Rikkimeni
suomenhevosori
koulupainotus
i. Täystuho    e. Likan Kristalli